Popoludňajšia búrka zamestnáva hasičov v regióne

22.06.2013 Prešov

Šariš 22. júna (TASR) – Hasiči na východe Slovenska majú plné ruky práce s odstraňovaním následkov popoludňajšej búrky, ktorá sa prehnala nad regiónom. Čerpajú vodu zo suterénov, likvidujú požiar a odstraňujú popadané stromy.
Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Róbert Durkáč informoval TASR, že v obci Šarišské Dravce, okres Sabinov, vyhlásil starosta 3. stupeň povodňovej aktivity (SPA), nakoľko voda, ktorá sa vyliala z miestneho potoka, poškodila časť miestnej komunikácie. Dodal, že hasiči v tejto obci nezasahujú.
"Príslušníci z Hasičskej stanice Lipany sú v susednej obci Krásna Lúka, kde sa dažďová voda dostala do suterénov štyroch rodinných domov. Jednotky pomáhajú vodu odčerpávať a k 15. hodine bol aj tu bol vyhlásený 3. SPA," povedal Durkáč.
Doplnil, že búrku sprevádzal silný nárazový vietor a preto hasičské posádky v okolí Sabinova odstraňujú z komunikácií popadané stromy a konáre, ktoré tvoria prekážku v doprave. Najviac takýchto stromov je v meste Sabinov a na úseku cesty medzi obcami Uzovce a Šarišské Sokolovce.
Hasiči zasahujú aj v obci Lendak, okres Kežmarok, kde likvidujú požiar stodoly. Podľa predbežných informácií k požiaru hospodárskej budovy došlo pravdepodobne po zásahu bleskom. Operačný dôstojník doplnil, že v stodole je uskladnené drevo, hasiči však oheň majú pod kontrolou. Na mieste zasahuje šesť hasičov s dvomi cisternami.
Podľa Durkáča hasiči v súvislosti týmito udalosťami nemajú nahlásené žiadne zranenia osôb.
 

Vyberte región